Vendégünk volt Ivkovicné Béres Tímea

penz7 2020A Pénz7 tematikus tanítási hét keretein belül a testnevelés munkaközösség pedagógusai meghívták iskolánkba Ivkovicné Béres Tímeát, aki példátlanul sikeres sportolói pályafutás után is roppant sikeres maradt, és a magánéletében is példaként szolgálhat a mai kor diákjainak.

Sportolóként mindenképpen példaképként kell, hogy szolgáljon, hiszen ő Magyarország legeredményesebb kosárlabdázója. Egyedüli magyarként nyerte meg az Euroleague-t, a Ronchetti Kupát, három különböző országban 21 bajnoki címet szerzett, jelenleg is ő a magyar kosárlabdázás nagykövete és a magyar női kosárlabda válogatott csapatvezetője.

Sportpályafutását követően felsőfokú tanulmányokat folytatott, melynek eredményeként mára egy roppant sikeres kecskeméti cég vezetője. Ő ugyanis a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, amely magába foglalja a Kecskeméti Sportiskola egészét, illetve a Mercedes Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémiát is. Az ő vezetése alatt tehát sok száz diák sportol nap mint nap, és dolgozik eredményesen sok-sok edző.

A sport világán túl is nagyon fontos példát adott a diákok számára az előadónk. Kiemelte ugyanis előadásában a tanulás jelentőségét, hiszen a sportolók csak egy kis részéből válhat olimpiai bajnok és igazán sikeres sportoló. Saját példáján keresztül mutatta be a nyelvtanulás szükségességét. Számára óriási jelentőséggel bírt, hogy külföldi állomáshelyein is értse, mi történik körülötte, így ma öt nyelven beszél.

Köszönjük Tímeának, hogy elfogadta meghívásunkat, és egy olyan élménnyel ajándékozta meg a Toldis diákokat, amely messze túlmutat a sport és a pénz kapcsolatán. Olyan alapvető emberi értékek jelentek meg ezen a beszélgetésen, ami remek útravalóul szolgál a gyerekeink számára!

Kasza Tamás
A testnevelés munkaközösség vezetője

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small