fenntarthet2020Iskolánk ismét csatlakozott az október 5-9. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét országos programhoz. Az idei év kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés.

Élelmiszeripari iskola lévén a Toldi mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra. A témahetünk programjait a spenót köré szerveztük, mert már Popeye is tudta, hogy a spenótban rejlik az erő. Iskolánk aulájában kiállítást szerveztünk a spenót jótékony hatásait bemutató plakátokból, még idegen nyelven is készültek alkotások. A diákjaink által a kertészetünkben termesztett spenótból meglepetés süti készült a sütőtanműhelyben. Ezeket kóstolva megállapíthattuk, hogy milyen finoman el lehet készíteni a spenótot.

fenntarthet2020

fennarthet 2020 3Facebook oldalunkon receptversenyt hirdettünk „Egy étel lehet egyszerre finom, és egészséges is!” mottóval. Itt számos izgalmas spenótos recept közül válogathat a látogató. A témahét keretében diákjaink figyelmét felhívtuk az egészséges életmód fontosságára, melyhez jó tanácsokat kaptak Hugyecz Renáta gyógytornász számukra elkészített kisfilmjéből.

A témahetet egy kvízzel zártuk, melynek témája a napjainkban nagyon aktuális élelmiszerpazarlás volt.

Természettudományi munkaközösség

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small