Hagyományok, ízek, régiók, Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

tdk 2024 1

A KMASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 2023/2024-es tanévben huszonegyedik alkalommal rendez „Hagyományok – Ízek – Régiók”-címmel Országos Tudományos Diákkonferenciát, 2024. április 12-én a mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.

Versenydolgozatokat az alábbi témákban várunk:

1. Hagyományos és tájjellegű termékek

2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban

3. Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák

A verseny programját ide kattintva megtekintheti.

Részletes verseny kiírás megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:

pdfTDK_versenykiiras_2024.pdf

Szállás és étkezés igényt is elektronikusan várjuk, a dolgozatok megküldésével egy időben, az alábbi letölthető nyomtatvány kitöltésével, aláírt és szkennelt formában iskolánk központi e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

szallas_etk_bejelento_TDK_2024.docx

Várunk mindenkit szeretettel!

 

VERSENYEREDMÉNYEK:

„Legjobb dolgozat” kategória helyezettjei:

I. helyezés: Váczi Róbert, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanulója, A buborékos hungarikum című munkájáért.

Felkészítő tanára: Csabáné Neográdi Irén

II. helyezés: Csaplár Dominika és Leszkó Olga, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Technikum és Szakképző Iskola tanulói, Egy falat bűntelen boldogság (Rákóczi túrós újragondolva) című munkájukért.

Felkészítő tanáruk: Szaszákné Pallag Erzsébet

III. helyezés: Szalai Panna és Gerhát Dorottya, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, Az elfeledett kökény esete a hamis meggyszósszal című munkájukért.

Felkészítő tanáruk: Baráth-Németh Krisztina

 

„Legjobb előadás” kategória helyezettjei:

I. helyezés: Gulyás Kamilla Dorottya, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Ha már kovász legyen "Vad" című munkájáért.

Felkészítő tanára: Dr. Faragóné Tóth Melinda

II. helyezés: Hegedűs Katalin, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola tanulója a Hívatlan vendég ajándéka című munkájáért. Felkészítő tanára: Sinka Jánosné

III. helyezés: Bagyinszki Kitti és Szalóki Panna, a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, Stühmer. Az öröm a lényeg című munkájukért.

Felkészítő tanáruk: Bekecsné Nagy Mária

 

„Abszolút kategória” végeredménye:

I. helyezés: Zsigmond Krisztián Rajmund, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, A hungarikum kis testbe zárva, avagy a pálinkás bonbon készítése című munkájáért.

Felkészítő tanára: Szalai Zoltán

II. helyezés: Kratz Georgina, a Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Késfestés, a cukrászat művészet című munkájáért.

Felkészítő tanárai: Kisiván Anita és Vasné Görcs Éva

III. helyezés: Dudás Mercédesz és Csuka Lajos, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola tanulói, Pogácsa, az örök kedvenc, avagy a hagyományok múltja és jelene című munkájukért.

Felkészítő tanáruk: Ötvösné Kéki Piroska Ibolya

 

„A leginnovatívabb öltletért különdíjban” részesültek:

Rózsa Diána, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Kaposvár tanulója a Hagyományos húzott rétes című munkájáért.

Felkészítő tanára: Szép József

Jakab Evelin Jázmin és Szatmári Vivien, a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, a Levendulás-áfonyás Ferdinánd tekercs című munkájukért.

Felkészítő tanáruk: Vas István

 

Gratulálunk a helyezettnek és minden résztvevőnek!

A versenyről készült fotókért kattintson valamelyik képre!!

tdk 2024 2

 

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small