Advent 2016 1

Advent első vasárnapja idén november 27-ére esett. „Advent a várakozás ideje, mely a karácsonyra való felkészülést, az ünnepre történő várakozást hozza el számukra. Ekkor kerül meggyújtásra vasárnaponként az adventi koszorú egy-egy gyertyája. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Ez az ünnep lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad, hogy az ünnep csakugyan ünnep legyen, és nagyobb figyelemmel fordulhassunk egymás felé. E négy hétben mintegy próbatételként négy különböző tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban: a hitet, a reményt, a szeretet és az örömöt.”

Advent 2016 2A városi adventi koszorú első gyertyáját idén iskolánk igazgatója, Kisné Rózsa Ibolya gyújtotta meg. Az irodalmi színpad és az énekkar tagjai versekből és karácsonyi dalokból összeállított műsorral kedveskedtek a jelenlévő Nagykőrösieknek.

Advent 2016 3

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small