Cukrász hagyományőrző 2013.

A 2013. évi versenyt a kevés jelentkező miatt nem rendezzük meg.

Hagyományőrző cukrász verseny pék- cukrász és sütő- és cukrászipari technikus tanulóknak

Iskolánk az előző évi verseny sikerére való tekintettel, tizenegyedik alkalommal is megrendezi a
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az FVM-AMC támogatásával

 

az országos cukrász hagyományőrző versenyt.

Időpontja: 2013. november 21-22.

Helye: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

2750 Nagykőrös, Ceglédi u.24.

 

Az iskolák kétfős csapatokkal vehetnek részt a versenyen. A verseny szóbeli és gyakorlati részből áll. A versenyen az alábbi hét termék közül választja ki a bizottság az egy szóbeli, illetve két gyakorlati feladatot:

-          Dobostorta

 -          Indiáner

 -          Minyon

-          Rákóczi túrós

-          Rigójancsi

-          Zserbószelet

-          Pozsonyi kifli

-          Grillázs torta (csak szóbeli)

A csapatok az iskola cukrász és sütő tanműhelyében készítik el a kijelölt termékeket.

A termék elkészítése során a Hagyományok- Ízek- Régiók című könyvben leírtakhoz kell alkalmazkodni, amely beszerezhető: az FVM-Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht., Budapest, Árpád út 51-53. tel.: 06-1-450-88-00)

A gyakorlatra jelöletlen fehér pólót és az élelmiszer-előállítás követelményeinek megfelelő munkaruhát kell hozniuk a versenyzőknek. A termékek előállításához minden szükséges eszköz, berendezés és nyersanyag a csapat rendelkezésére áll.

A csapatnak a helyszínen kell elkészíteni egy az induló csapat városára, megyéjére jellemző díszmunkát, amelyhez a szükséges nyersanyagokat és eszközöket a jelentkezési lap beküldésekor jelezni szíveskedjenek.

A gyakorlati feladatok elkészítésére rendelkezésre álló idő: 6 óra.

A gyakorlati verseny végeztével 20 perc áll rendelkezésre a csapatoknak, hogy az általuk hozott dekoráció segítségével az előállított termékeket a zsűri számára ízlésesen bemutassa.

A szóbeli fordulóban a csapat tagjai 10 perces felkészülés után adnak számot a tudásukról.

A nyolc termék közül a zsűri által kiválasztott termék történetét, szakmai fogásait, előfordulását és különleges jellemzőit kell 5 percben (csapatmunkával) előadni.

 

A verseny részletes programja letölthető az iskola honlapjáról.

A verseny nevezési díja 6000 Ft/csapat (a szervező átvállalja!).

 

Részvételi szándékukat, étkezési és szállás igényüket (az igénylőlap letölthető az iskola honlapjáról) az iskola címére Bakó Kálmán igh. versenyszervezőnek jelezzék, (elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 53‑351922) 2013. november 15-ig.

Nagykőrös, 2013. október 8.

 

Kisné Rózsa Ibolya

igazgató

 

Letölthető dokumentumok:
Versenykiírás
Szállásigény-bejelentő DOC, PDF
Számlakérő DOC, PDF

 


kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo