Tájékoztató a kollégiumról

Kedves Szülők!
Kedves leendő Kollégisták!

A kollégium kapuja nyitva áll minden diák számára, aki a nagykőrösi KMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum,  Szakképző Iskola és Kollégiumban kíván tovább tanulni.

A kollégium dolgozói a nap 24 órájában azon munkálkodnak, hogy második otthonuknak érezzék a diákok intézményünket.

A nagykőrösi Toldi Kollégium az iskolával egy épületben helyezkedik el. Az épület 1971 óta nyújt otthont a közeli és távolabbi vidékről érkező diákoknak. Kollégiumunkat 2006-ban újították fel.

A kollégiumban 366 főt tudunk fogadni. Intézményünk nevelőtestülete munkájában szakmai igényességre törekszik.

Az 4 emeletes épületben, 3 ágyas szobák várják a diákokat.

Az étkezőben napi háromszori étkezést biztosítunk, amit a gyerekek egyéni ízlésüknek megfelelően kiegészíthetnek a büfé és az automaták kínálatából. Minden emeleten vizesblokk, teakonyha, társalgó áll a diákok rendelkezésére.

A földszinten a tanáriszoba, klubhelyiség található. A diákok szabadidejükben használhatják a biliárd-asztalt, a csocsót. Saját kondi termünkben fejleszthetik izmaikat a diákok, és esténként a tornaterem is rendelkezésükre áll.

Orvosi szobánkban az ápolónő naponta figyelemmel kíséri a kollégista diákok egészségi állapotát.

Diákjainkban tudatosítjuk, hogy elsődleges kötelességük a tanulás, az iskola eredményes elvégzése. Ehhez megfelelő feltételeket biztosítunk.

A tanulók korrepetálásokat is igénybe vehetnek.

Az Intézményben több csoportban folyik a tanulók nevelése, egyéni és csoportos foglalkozások keretében, szakkörökön is vesznek részt diákjaink.

A kollégiumban működő Diáktanács folyamatosan részt vesz a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló programok kidolgozásában.

Nagy figyelmet fordítunk a sportolási igények kielégítésére. Fontos számunkra, hogy nívós programokat szervezzünk diákjainknak. Ezek a teljesség igénye nélkül: sportbajnokságok, mozilátogatások, Erzsébet-bál, kollégiumi karácsonyi ünnepség és vacsora, kollégiumi ballagás, művészeti gála.

Célunk: hogy diákjaink testben és lélekben egészséges felnőttekké váljanak, s majdan jellemben gyarapodva hagyják el a Toldi Kollégiumot.

 

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small