TDK 2015.

TUDOMÁNYOS DIÁKKONFERENCIA

Letölthető meghívó és program

Étkezés- és szállásigény bejelentőlap: DOC, PDF
Számlakérő lap: DOC, PDF


A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium a „Hagyományok, Ízek – Régiók – program” céljának megfelelően a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara anyagi és szakmai támogatásával 2014/2015. tanévben,

2015. március 27-28-án

rendezi meg a tizenharmadik Országos Tudományos Diákkonferenciát szakközépiskolás és szakiskolás diákok számára.

 

Versenydolgozatokat az alábbi témákban várunk:

 


1. Tájjellegű ételek:

Hagyományőrzés, hagyományok modern formában, hogyan visszük hagyományainkat az európai unióba, elfelejtett ételmegőrzési hagyományok, sütés-főzés a szabadban, élelmiszeripari emlékeink, régi eszközök és mai utódaik, népszokások az élelmiszerkészítésben.

 

2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban

Élelmiszereink csomagolása a XXI. században, környezetvédelem az élelmiszeriparban, az egészséges táplálkozási igények kielégítése az élelmiszer-előállításban, adalékanyagok az élelmiszeriparban, az élelmiszerek jelölésének jogharmonizációja, tudatformálás az élelmiszeriparban, élelmiszer-előállításunk az EU csatlakozás szemszögéből.

 

3. Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák

Régi élelmiszeripari üzemeink, iskolánk története, élelmiszeripari dinasztiák bemutatása, az agrárium híres szülöttei, élelmiszeripari emlékeink, műemlékeink.

 

A dolgozat tartalmi és formai követelményei:

  • A dolgozat terjedelme 10-15 oldal 12-es betűmérettel, normál sorközzel, sorkizárt igazítással szerkesztve mellékletek nélkül. (melléklet: rajzok, fényképek, irodalmi jegyzékek).
  •  
  • A szószerinti idézetet „” jelek alkalmazásával, és a forrás pontos megjelölésével kérjük jelölni, de ezek alkalmazása minimális (max. 5%) legyen.
  • A dolgozatot nyomtatott formában, bekötve, spirálozva kérjük megküldeni. A belső címlapon szerepeljen a dolgozat címe, alkotójának neve, az iskola neve és a dolgozat megírásában patronáló tanár neve is.
  • Iskolánk címére a dolgozat 1 példányát kell megküldeni.
  • A dolgozatok beérkezésének határideje: 2015. március 06.
  • A dolgozatot élő szóban kell bemutatni egy vagy két tanulónak. A bemutatás ideje max. 10 perc. A bemutatást diavetítéssel, írásvetítő fóliák felhasználásával, projektorral lehet szemléletesebbé tenni.
  • A beérkező dolgozatok bírálatára neves szakembereket kérünk fel, az elhangzott előadással együtt szakmai zsűri dönt a művekről.

 

A szakdolgozatokkal együtt kérjük, küldjék meg a dolgozat előadásához szükséges eszközigényeiket.

A szakdolgozatokat az iskola címére kérjük postázni! A kérdések megválaszolásához telefonon és e-mailen is állunk rendelkezésükre.

A konferenciára a távolabbról érkezők számára iskolánk kollégiumában térítés ellenében szállást és étkezést tudunk biztosítani.

Szállás és étkezés igényét az iskolák a dolgozatok megküldésével egy időben jelezzék az alábbi letölthető nyomtatványok kitöltésével.

Étkezés- és szállásigény bejelentőlap: DOC, PDF
Számlakérő lap: DOC, PDF

 

A versenyért felelős vezető: Bakó Kálmán igh.

 

A verseny lebonyolítását segítő pedagógus: Turi Tibor

A teljes versenykiírás letölthető itt.

Elérhetőség: 2750 Nagykőrös Ceglédi út 24.

53/351-922; 53/550-143

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small