Tájékoztató a kollégiumról

img_1539 msolata

Címünk: 2750 Nagykőrös Ceglédi u. 24.
Telefon: 06-53/351-922


 

Kedves Szülők!
Kedves leendő Kollégisták!

A kollégium kapuja nyitva áll minden diák számára, aki a nagykőrösi Toldi Miklós élelmiszeripari szakkÉPZŐ iskola és kollégium-ban kíván tovább tanulni.

A kollégium dolgozói a nap 24 órájában azon munkálkodnak, hogy második otthonuknak érezzék a diákok intézményünket.

A nagykőrösi Toldi Kollégium az iskola mellett helyezkedik el. Az épület 1971 óta nyújt otthont a közeli és távolabbi vidékről érkező diákoknak. Kollégiumunkat 2006-ban felújították, így modern és komfortos körülmények várják a diákokat.

A kollégiumban 366 főt tudunk fogadni. Intézményünk nevelőtestülete munkájában szakmai igényességre törekszik.

Az 4 emeletes épületben, 3 ágyas szobák várják a diákokat.

Az étkezőben napi négyszeri étkezést biztosítunk, amit a gyerekek egyéni ízlésüknek megfelelően kiegészíthetnek a büfé és az automaták kínálatából.
Emeletenként vizesblokk, TV szoba, teakonyha áll a diákok rendelkezésére.

A földszinten könyvtárszoba, informatika terem és még szolárium is található. A diákok szabadidejükben használhatják a biliárd-asztalt, a play station-t, és a ping-pong asztalt.

Orvosi szobánkban heti két alakalommal rendel iskolaorvos, az ápolónő naponta figyelemmel kíséri a kollégista diákok egészségi állapotát.

Diákjainkban tudatosítjuk, hogy elsődleges kötelességük a tanulás, az iskola eredményes elvégzése. Ehhez megfelelő feltételeket biztosítunk.

A tanulók korrepetálásokat is igénybe vehetnek.

Az Intézményben több csoportban folyik a tanulók nevelése, egyéni és csoportos foglalkozások keretében.

A kollégiumban működő Diáktanács folyamatosan részt vesz a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló programok kidolgozásában. Nagy figyelmet fordítunk a sportolási igények kielégítésére. Saját kondi termünkben fejleszthetik izmaikat a diákok, és esténként a tornaterem is rendelkezésükre áll.

Szolnokra színházbérletekkel rendelkezünk.

Többféle szakköri foglalkozás közül mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt (pl. informatika, kukta, aerobik, stb.).

Célunk: hogy diákjaink testben és lélekben egészséges felnőttekké váljanak, s majdan jellemben gyarapodva hagyják el a Toldi Kollégiumot.

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo