HÁZIREND KIEGÉSZÍTÉS

Tanulói mulasztás igazolása „Szülői nyilatkozat” kitöltésével

Az egészségügy házi gyermekorvosi ellátásának megnövekedett feladataira való tekintettel módosítjuk a házirendünket a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Kormányrendelet 161. § (1.b) pontja alapján.

A Házirend VII. 3. pontjában felsorolt igazolások formáit kiegészítve a szülőknek 2023. január 23-tól lehetőségük van - gyermekük betegsége esetén - „Szülői nyilatkozat” kitöltésével is a mulasztást igazolni. Ennek feltételei a következők:

  • A szülő egy alkalommal maximum 3 napot igazolhat ilyen formában. Amennyiben tovább is fennállnak a betegség tünetei, a házi gyermekorvoshoz kell fordulni.
  • Egy tanévben maximum 4 alkalommal vehető igénybe ez az igazolási forma.
  • A tanuló hiányzását követő első tanítási napon a mellékelt „Szülői nyilatkozatot” a szülő által kitöltve és aláírva vissza kell küldeni az osztályfőnöknek.
  • Ez az igazolási forma nem jogosít táppénzes ellátásra a tanulószerződéssel rendelkező vagy duális képzésben részt vevő tanuló esetén.

A „Szülői nyilatkozat” letölthető az iskola honlapjáról (ez a formátum digitálisan kitölthető, majd nyomtatható -pdfa letöltéshez kattintson ide), illetve nyomtatott formában elérhető az iskola titkárságán.

 

Nagykőrös, 2023. január 10.

 

Kisné Rózsa Ibolya

igazgató

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small