TDK 2018.

Hagyományok, ízek, régiók, Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

 
 

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2017/2018-as tanévben tizenhatodik alkalommal rendezte meg a „Hagyományok – Ízek – Régiók-program” Országos Tudományos Diákkonferenciát, 2018. április 13-14-én mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.

Versenydolgozatokat az alábbi témákban vártunk:

1. Tájjellegű ételek:

Hagyományőrzés, hagyományok modern formában, hogyan visszük hagyományainkat az európai unióba, elfelejtett ételmegőrzési hagyományok, sütés-főzés a szabadban, élelmiszeripari emlékeink, régi eszközök és mai utódaik, népszokások az élelmiszerkészítésben.

2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban:

Élelmiszereink csomagolása a XXI. században, környezetvédelem az élelmiszeriparban, az egészséges táplálkozási igények kielégítése az élelmiszer-előállításban, adalékanyagok az élelmiszeriparban, az élelmiszerek jelölésének jogharmonizációja, tudatformálás az élelmiszeriparban, élelmiszer-előállításunk az EU csatlakozás szemszögéből.

3. Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák:

Régi élelmiszeripari üzemeink, iskolánk története, élelmiszeripari dinasztiák bemutatása, az agrárium híres szülöttei, élelmiszeripari emlékeink, műemlékeink.

A dolgozat tartalmi és formai követelményei:

  • A dolgozat terjedelme 10-15 oldal 12-es betűmérettel, normál sorközzel, sorkizárt igazítással szerkesztve mellékletek nélkül. (melléklet: rajzok, fényképek, irodalmi jegyzékek).
  • A szószerinti idézetet „” jelek alkalmazásával, és a forrás pontos megjelölésével kérjük jelölni, de ezek alkalmazása minimális (max. 5%) legyen.
  • A dolgozatot nyomtatott formában, bekötve, spirálozva kérjük megküldeni. A belső címlapon szerepeljen a dolgozat címe, alkotójának neve, az iskola neve és a dolgozat megírásában patronáló tanár neve is.
  • Iskolánk címére a dolgozat 1 példányát kell megküldeni. A dolgozatok beérkezésének határideje: 2018. március 30.
  • A dolgozatot élő szóban kell bemutatni egy vagy két tanulónak. A bemutatás ideje max. 10 perc. A bemutatást diavetítéssel, írásvetítő fóliák felhasználásával, projektorral lehet szemléletesebbé tenni.
  • A beérkező dolgozatok bírálatára neves szakembereket kérünk fel, az elhangzott előadással együtt szakmai zsűri dönt a művekről.

A szakdolgozatokkal együtt kérjük, küldjék meg a dolgozat előadásához szükséges eszközigényeiket.

A szakdolgozatokat az iskola címére kérjük postázni! A kérdések megválaszolásához telefonon és e-mailen is állunk rendelkezésükre.

A konferenciára a távolabbról érkezők számára iskolánk kollégiumában térítés ellenében szállást és étkezést tudunk biztosítani.

Szállás és étkezés igényét az iskolák a dolgozatok megküldésével egy időben jelezzék a weboldalról letölthető nyomtatvány kitöltésével.

Letölthető versenykiírás: DOCX, PDF
Letölthető étkezés- és szállásigénylő lap: DOCX, PDF
Letölthető számlakérő lap: DOCX, PDF

A versenyért felelős vezető: Bakó Kálmán igh.

Elérhetőség:

2750 Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel.: 53/351-922; 53/550-143
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small