INGYENES esti munkarendű képzések a 2024/25-ös tanévben is!
TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Sütő-cukrász technikus képzés 2024.
Jelentkezési határidő 2024. június 20.
Jelentkezési lap letölthető: suto-cuk-technikus_2024_jel_lap.docx
Toldis sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon
Az Országos Szakmai Tanulmányverseny ünnepélyes eredményhirdetésére Budapesten a Szakma Sztár Fesztiválon került sor. A három napos rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont adott otthont. Ennek keretében iskolánk közel 80 m2-es standon bemutatókkal és interaktív feladatokkal várta két napon át az odalátogató több, mint tízezer általános iskolást, hogy megismertessük velük az Élelmiszer-ellenőrzési technikus szakmát. A látogatók betekintést nyerhettek az élelmiszer ellenőrzés néhány mozzanatába, kipróbálhatták érzékszerveiket, és nagy műszerekkel ismerkedhettek.
Rendezvényünk fő szponzora a Bovimex Kft. volt, aki támogatta az OSZTV döntőjének megrendezését, laboreszközök kiállításával gazdagította standunkat a Szakma Sztáron és az első helyezett részére egy wellness hétvégét ajánlott fel a verseny fáradalmainak kipihenésére.
Az első helyezett részére Balogh Levente üzletember – aki annak idején szintén iskolánk tanulója volt - fél órás üzleti konzultációt ajánlott fel. Balogh Levente nagy hangsúlyt fektet a tehetséges fiatal szakemberek támogatására.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen derült ki az első három versenyző végleges sorrendje. Dobogós tanulóink Élelmiszeripari analitikus technikus szakmában:
I. helyezett – Várkonyi Dorina
II. helyezett – Varga Enikő
III. helyezett – Gerencsér Mercédesz
Az összesített eredmények alapján a három helyezetten túl kiváló eredménnyel mentesült a záróvizsga alól Angyal Vanessza tanulónk is. Négy diákunk, Erdős Loretta, Faragó Petra, Molnár Zoltán és Nagy Viktória a gyakorlati vizsgarész alól mentesült jeles eredménnyel. A legjobb szóbeli külön díját Gerencsér Mercédesz, a legjobb gyakorlat díját Molnár Zoltán tanulónk nyerte el.
A felkészítő tanárok Fritschekné Kosik Erika, Mészárosné Szűcs Éva, Német Szilvia, és Nagy Judit voltak. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra.
TDK 2024.
Hagyományok, ízek, régiók, Toldi Miklós tudományos diákkonferencia
A KMASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 2023/2024-es tanévben huszonegyedik alkalommal rendez „Hagyományok – Ízek – Régiók”-címmel Országos Tudományos Diákkonferenciát, 2024. április 12-én a mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.
Versenydolgozatokat az alábbi témákban várunk:
1. Hagyományos és tájjellegű termékek
2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban
3. Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák
A verseny programját ide kattintva megtekintheti.
Részletes verseny kiírás megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:
Szállás és étkezés igényt is elektronikusan várjuk, a dolgozatok megküldésével egy időben, az alábbi letölthető nyomtatvány kitöltésével, aláírt és szkennelt formában iskolánk központi e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
szallas_etk_bejelento_TDK_2024.docx
Várunk mindenkit szeretettel!
VERSENYEREDMÉNYEK:
„Legjobb dolgozat” kategória helyezettjei:
I. helyezés: Váczi Róbert, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanulója, A buborékos hungarikum című munkájáért.
Felkészítő tanára: Csabáné Neográdi Irén
II. helyezés: Csaplár Dominika és Leszkó Olga, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Technikum és Szakképző Iskola tanulói, Egy falat bűntelen boldogság (Rákóczi túrós újragondolva) című munkájukért.
Felkészítő tanáruk: Szaszákné Pallag Erzsébet
III. helyezés: Szalai Panna és Gerhát Dorottya, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, Az elfeledett kökény esete a hamis meggyszósszal című munkájukért.
Felkészítő tanáruk: Baráth-Németh Krisztina
„Legjobb előadás” kategória helyezettjei:
I. helyezés: Gulyás Kamilla Dorottya, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Ha már kovász legyen "Vad" című munkájáért.
Felkészítő tanára: Dr. Faragóné Tóth Melinda
II. helyezés: Hegedűs Katalin, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola tanulója a Hívatlan vendég ajándéka című munkájáért. Felkészítő tanára: Sinka Jánosné
III. helyezés: Bagyinszki Kitti és Szalóki Panna, a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, Stühmer. Az öröm a lényeg című munkájukért.
Felkészítő tanáruk: Bekecsné Nagy Mária
„Abszolút kategória” végeredménye:
I. helyezés: Zsigmond Krisztián Rajmund, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, A hungarikum kis testbe zárva, avagy a pálinkás bonbon készítése című munkájáért.
Felkészítő tanára: Szalai Zoltán
II. helyezés: Kratz Georgina, a Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Késfestés, a cukrászat művészet című munkájáért.
Felkészítő tanárai: Kisiván Anita és Vasné Görcs Éva
III. helyezés: Dudás Mercédesz és Csuka Lajos, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola tanulói, Pogácsa, az örök kedvenc, avagy a hagyományok múltja és jelene című munkájukért.
Felkészítő tanáruk: Ötvösné Kéki Piroska Ibolya
„A leginnovatívabb öltletért különdíjban” részesültek:
Rózsa Diána, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Kaposvár tanulója a Hagyományos húzott rétes című munkájáért.
Felkészítő tanára: Szép József
Jakab Evelin Jázmin és Szatmári Vivien, a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, a Levendulás-áfonyás Ferdinánd tekercs című munkájukért.
Felkészítő tanáruk: Vas István
Gratulálunk a helyezettnek és minden résztvevőnek!
A versenyről készült fotókért kattintson valamelyik képre!!