Az elmúlt néhány évben megszokottá vált, hogy a tanév rendjében szerepel a Magyar Diáksport Napja is. Egyre többen és egyre nagyobb lendülettel készülnek országszerte erre a napra. Így tettünk mi is a Toldiban, hiszen az elmúlt években is megemlékeztünk erről a napról, idén pedig épp szeptember 24-re esett, ami egyben a Toldis Forgatag napja is volt.

Így több százan látogattak el iskolánkba, vagyis egy nagyobb rendezvényhez kapcsolódtunk. Délelőtt minden tanítási órán megemlékeztünk az iskola legnagyobb sikereiről. Szerencsére bőven volt miről beszélgetnünk, hiszen olyan dicső múlttal rendelkezünk, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Diákolimpiai országos bajnoki címet nyertek fiú kosarasaink és tornászaink, többször is dobogóra állhattak lány tornászaink és focistáink - mindkét nem képviseletében. Olyan sikerek ezek, amelyek az itt elvégzett munkát, a sok roppant tehetséges diákot és kollégát dicsérik.

Jó volt elővenni az érmeket, okleveleket, kupákat, régi fényképeket, és visszaemlékezni a nagy meccsekre, gólokra és a remek gyakorlatokra.

A tornaterem ezen a napon délutánra sem zárt be, este 18 óráig pattogott a labda. Óriási röplabdamérkőzéseket játszottak a gyereket, de a tollaslabda és az asztalitenisz mellett még arra is volt energiánk, hogy a hozzánk látogató kicsiknek is élményekben gazdag programokat kínáljunk.

Remek nap volt, jövőre is megismételjük!

mds nap focicsapat

A képen az ötszörös diákolimpiai bajnok fiú tornacsapatunk látható Tóth Imre tanár úr vezetésével.

Kasza Tamás
a testnevelés munkaközösség vezetője

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small